Gabriela Kwitkowska, uczennica szkoły podstawowej w Leżajsku, zakwalifikowała się do grona czternastu młodych kucharzy, którzy przed kamerami powalczą o tytuł MasterChef Junior.
Czterdziestu najbardziej utalentowanych kulinarnie małych kucharzy z całego kraju, rozpoczyna właśnie swoją przygodę z programem „MasterChef Junior”. Pierwszy etap to wejście do finałowej czternastki. Następny cel to zdobycie słynnego trofeum „MasterChefa Juniora”i 15 tysięcy złotych.
Droga na szczyt nie będzie łatwa. Ania Starmach, Mateusz Gessler i Michel Moran przygotowali dla uczestników programu długą listę wyzwań. W każdym z odcinków na małych kucharzy czekają dwie konkurencje. Dania rybne, mięsne, zupy i przepyszne desery – to tylko niektóre z nich. Dobry szef kuchni musi także udowodnić, że potrafi gotować w duecie i w plenerze. Co zaserwuje nam dziecięca wyobraźnia?
We wczorajszym odcinku MasterChef , spośród 40 zakwalifikowanych kucharzy, jurorzy wybierali finałową czternastkę. Gabrysia zaserwowała naleśnika faszerowanego m.in. piersią z kurczaka i grillowaną cukinią.
Zdjęcie: spotted: leżajsk i okolice