Włościańskie Jadło i Jarmark „Na Michała” w Giedlarowej, Jarmark Kapuściany w Wierzawicach oraz Święto Pieczonego Ziemniaka to imprezy, które zostały wyróżnione certyfikatem Podkarpackiej Regionalnej Organizacji Turystycznej za jakość smaku potwierdzoną obecnością na Szlaku Podkarpackiego Jadła i Wina. Uroczyste wręczenie wyróżnień odbyło się 12 grudnia w Hotelu Grand w Rzeszowie.
Celem konkursu było m.in. wyłonienie podmiotów, działających w branży gastronomicznej i turystycznej – by móc na szeroką skalę promować podkarpackie kulinaria. Stąd też koncepcja „Szlaku Podkarpackiego Jadła i Wina”, skierowana jako zachęta do odwiedzenia tego regionu. W wyniku konkursu certyfikowane podmioty zostały opisane w przewodniku „Wędrówki podkarpackie szlakiem jadła i wina” oraz zaznaczone na mapie turystycznej Województwa Podkarpackiego. Konkurs „Szlak Podkarpackiego Jadła i Wina” organizowany był przez Podkarpacką Regionalną Organizację Turystyczną przy wsparciu finansowym Zarządu Województwa Podkarpackiego.
ź: KPP Leżajsk