Szpinakowa breja bez smaku, marchewka z groszkiem i zasmażką, suche jak skóra stulatka ziemniaki i rozwodniony kompot, ewentualnie kisiel na deser – tak wielu starszym Polakom kojarzy się obiad w szkolnej czy przedszkolnej stołówce. Gośka Mazur z Leżajska, ekspert ds. zdrowego żywienia dzieci, udowadnia, że dziś można, a nawet trzeba żywić młodych inaczej.

Środa w #DzieńDobryTVN 👇

🔸 Rewolucja w szkolnej stołówce w Leżajsku 🥗 Jak pani Małgosia, sprawiła, że dzieci z zachwytem jedzą zdrowo? 😋
🔸 12-letni Tymek, który został Mistrzem Polski, Europy i Świata w tańcu jazzowym 🕺🏻
🔸 Utalentowane aktorki: Teresa Lipowska i Emilia Krakowska 🎭
🔸 Aloes – sekret pięknej skóry Kleopatry 💆🏽‍♀️ Jak go wykorzystać w domu?

📺 Włączcie Dzień Dobry TVN o 7:30 📺
#ToBędzieDobryDzień