W maju w sprzedaży pojawiły się trzy niepasteryzowane warianty regionalnych piw należących do Grupy Żywiec. Niepasteryzowany Specjal, Leżajsk i Królewskie powstały specjalnie z myślą o tych, którzy cenią sobie produkty najwyższej jakości o wyjątkowym, świeżym smaku i aromacie – informuje Portalspożywczy.pl.
– Bazując na tradycjach i kompetencjach naszych trzech regionalnych piw wierzymy, że ich wersje niepasteryzowane spotkają się z dużym zainteresowaniem zarówno dotychczasowych miłośników jak i nowych konsumentów – mówi, cytowana przez portal, Katarzyna Malczewska – Błaszczuk dyrektor marek regionalnych Grupy Żywiec.
Grupa Żywiec posiada najbardziej zróżnicowane portfolio piwnych marek w Polsce – ze 100 aktywnych na rynku do tej pory oferowała aż 13.
Ź: http://www.biztok.pl/Grupa-Zywiec-nie-ma-zludzen-Stawia-na-niepasteryzowane-a1181